1 nagy konzerv löncshús, 2 db paradicsompüré, 1 csomag spagetti, olaj, 1 fej vöröshagyma, só, bors, cukor, oregánó, bazsalikom, sajt a tetejére.
A hagymát felaprítom, megdinsztelem az olajon, majd ráöntöm a paradicsompürét, belekeverem a fűszereket, majd amikor össze rottyant beleteszem a löncshúst.Még párolom - nem pirítom - 10 percig a szószt.
Közben persze a tésztát is kifőzöm. A kész tésztát beleöntöm a szószba, összekeverem majd egy jénaiba öntöm az egészet, rá reszelem a sajtot és 20 percig sütőbe tolom 200 fokra.
Dobhatsz bele egy kis darab füstölt szalonnát is, persze csak az íze kedvéért.
Igazi menzás kaja!!!!
1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt. 2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk, és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 db tojás keményre főzzük, közben kockákra daraboljuk a csirkemellsonkát és a vöröshagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű