-50 dkg finomliszt
-1 sütőpor
-6 db tojássárgája
-csipetnyi só
-2 evőkanál porcukor
-egy kis poharas tejföl (175 g+ 2 teáskanál)
-3 evőkanál rum
A alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne szívja magába az olajat! ( Más alkohol is ugyanezt a hatást fejti ki, lehet pl. pálinka, vodka is.) A tejföllel célszerű beállítani a tészta keménységét, liszt minőségtől függően.
A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtottam és derelyevágóval rombuszokra vágtam, a közepén egy kis bevágással. Ezen kell áthúzni a rombusz egyik sarkát.
Nekem ez a formázás nem mindig lesz szép (most sem), így a tészta másik felét 1,5 centis csíkokra vágtam és a közepükre csomót kötöttem. Így jöttek létre ezek a masniszerű fánkocskák. Nem autentikus, de nekem tetszenek :)
Bő, forró, de nem égető olajban pár perc alatt készre sütöttem, félidőben átfordítottam őket. (Nálam a kerámiatűzhely 9 fokozatán a 6-os volt a megfelelő-se nem langyos, se nem forró.) Vigyázni kell, mert könnyen megég, ha pedig nem elég meleg az olaj, magába szívja és tocsogni fog a zsiradékban.
Papírtörlőre szedtem, porcukorral meghintettem.
A legfinomabb baracklekvárral tálalva.
Jó étvágyat!
A búzadarát összekeverjük a tejjel, a tojássárgákkal, a sóval, a citromhéjjal (ez el is maradhat), a mazsolával (ez is elmaradhat) és a felvert tojásfehérjével. 3-4 órán szobahőmér...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd fel az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Elkezdjük dagasztani és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. A tetejére szórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű