-50 dkg finomliszt
-1 sütőpor
-6 db tojássárgája
-csipetnyi só
-2 evőkanál porcukor
-egy kis poharas tejföl (175 g+ 2 teáskanál)
-3 evőkanál rum
A alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne szívja magába az olajat! ( Más alkohol is ugyanezt a hatást fejti ki, lehet pl. pálinka, vodka is.) A tejföllel célszerű beállítani a tészta keménységét, liszt minőségtől függően.
A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtottam és derelyevágóval rombuszokra vágtam, a közepén egy kis bevágással. Ezen kell áthúzni a rombusz egyik sarkát.
Nekem ez a formázás nem mindig lesz szép (most sem), így a tészta másik felét 1,5 centis csíkokra vágtam és a közepükre csomót kötöttem. Így jöttek létre ezek a masniszerű fánkocskák. Nem autentikus, de nekem tetszenek :)
Bő, forró, de nem égető olajban pár perc alatt készre sütöttem, félidőben átfordítottam őket. (Nálam a kerámiatűzhely 9 fokozatán a 6-os volt a megfelelő-se nem langyos, se nem forró.) Vigyázni kell, mert könnyen megég, ha pedig nem elég meleg az olaj, magába szívja és tocsogni fog a zsiradékban.
Papírtörlőre szedtem, porcukorral meghintettem.
A legfinomabb baracklekvárral tálalva.
Jó étvágyat!
Spray egy mikrohullámú sütőben gabonapehely tálban főzés spray, és hozzáadjuk a földimogyoró lisztet és a sütőport, és addig keverjük, amíg a kombinált Hozzáadjuk a konzerv sütőtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: KönnyűA spenótot felmelegítjük, és addig hagyjuk főni, amíg a felesleges víz el nem párolog alóla. Ha friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a pörcöket félretesszük. 2 kanál olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az összetört fokhagymát, a sűrítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű