Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg rama
4 tojás sárgája
2 teáskanál só
5 dkg élesztő
1 dl tej
45 dkg tejföl
30-35 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzá tesszük a puha rámát,a tojások sárgáját,sót,tejfölt,és a felfuttatott élesztőt,valamint a reszelt sajt felét.
Addig dagasztjuk míg a tészta elválik a kezünktől.Ezután 2 órára eltesszük pihenni.
Nyújtjuk és szaggatjuk,majd lekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk a sajttal.10 percet pihentetjük még,majd 180 °sütjük 40 percet
Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...
Elkészítési idő: kb 120 perc Nehézség: KözepesElsőnek a fűszervajat dobjuk össze. Ehhez egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten megkaramellizáljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy kevés olajon. A felolvasztott vajba b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű