Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg rama
4 tojás sárgája
2 teáskanál só
5 dkg élesztő
1 dl tej
45 dkg tejföl
30-35 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez hozzá tesszük a puha rámát,a tojások sárgáját,sót,tejfölt,és a felfuttatott élesztőt,valamint a reszelt sajt felét.
Addig dagasztjuk míg a tészta elválik a kezünktől.Ezután 2 órára eltesszük pihenni.
Nyújtjuk és szaggatjuk,majd lekenjük a tojás fehérjével és megszórjuk a sajttal.10 percet pihentetjük még,majd 180 °sütjük 40 percet
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, kevés olajon megpirítjuk. Mikor majdnem kész, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és jól összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy lábast, ne engedd el, és töltsd meg jól vízzel, majd azt forrald fel egy csipet só társaságában, és főzd ki benne a tésztát. Nagyon kevés olajat hevíts fel egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűAz akármilyen tésztánkat kifőzzük sós vízben. Ha nem használjuk fel rögtön az egészet, akkor hideg vízzel átmossuk, és egy kis olajjal átforgatva zárt dobozban vagy lefóliázva hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzési idő: 4 perc Elkészítési javaslat: A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Ezután a tésztát kevés vajban megforgatjuk, Tálalja melegen a kedvenc mártásá...
Elkészítési idő: 4 perc Nehézség: Könnyű