500 g liszt
2 kisebb krumpli megfőzve, összetörve
25 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál puha zsír
250 ml langyos víz
Feltét, ami tetszik, nálam ezek voltak:
Zöldfűszeres kecskesajt
1 kis pohár 175 g tejföl
bacon
pick szalámi
sonka
1 fej lilahagyma
2 jó marék reszelt trappista
A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letakarjuk, hogy szépen felfusson, kb. 10 perc.
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük és már nyújthatjuk is, a gáztepsi méretére.
A pihentetés alatt előkészíthetjük a feltéteket, bemelegíthetjük a sütőt 180 fokra, és a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tehát a tésztát a tepsibe helyeztük és megkenjük a kicsit megsózott tejföllel, majd rászórjuk a húsokat, a hagymát, végül a sajtot.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
Összegyúrni majd kelesztjük a tésztát . tepsibe nyújtjuk , feltéteket teszünk rá , majd 180 fokos sütőbe 20-30 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zablisztet, vizet, tojást és az édesítőt összekeverjük. Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat 10g kókuszolaj felhasználásával. A végén a 10g fehérjeport minimális ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg darált hús, 2 tojás, só , fehér bors és nekem van olasz fűszer keverékem azt is tettem hozzá, kis golyókat formázok belőle, vajat hevítek, ebbe raktam a golyókat rázogattam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű