- 2 csokor medvehagyma
- 8 szelet bacon
- 1 csomag spagetti
- 4 tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- 1 ek. ecet
- 1 ek. olaj
- 12 dkg reszelt parmezán + 3 dkg a díszítéshez
- ízlés szerint só, bors
Alaposan mosd le, és darabold apróra a friss tavaszi medvehagymát. Egy nagyobb edényben forralj vizet a tésztának. A főzővizet sózd meg, és öntsd bele az olajat is. A spagettit az utasítás szerintihez képest egy perccel rövidebb ideig főzd, majd szűrd le a tésztát. A főzővizet ne öntsd ki, tedd félre.
Serpenyőben pirítsd meg a felkockázott bacont. Szedd konyhai papírra, hogy felitassa a fölösleges zsírt. 1 evőkanálnyi mennyiséget tégy félre a tálaláshoz.
A serpenyőben felforrósított vajra dobd rá a fűszerként is használható medvehagymát, 4-5 percig kevergetve fonnyaszd, majd öntsd rá a kifőzött tésztát. Ízlés szerint sózd, borsozd, öntsd rá a reszelt parmezánt és a felkockázott bacont, majd öntsd fel a tészta félretett főzővizével. Kb. 2-2,5 dl elegendő hozzá. A víz forrását követően, amikor a sajt felolvadt, alaposan keverd össze, majd vedd le az edényt a tűzről.
Közben forrásig hevítsd a maradék főzővizet, add hozzá az ecetet is, majd egyesével óvatosan üsd bele és néhány perc alatt egyesével főzd meg a buggyantott a tojásokat.
Szedd tányérra a spagetti carbonarát, szórd meg a maradék baconnel és parmezánnal, majd minden tányérra egy-egy buggyantott tojást helyezz. Forrón kínáld.
z apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét. 3. Gyúrni kezdjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, és félretesszük. A brokkolitmegmossuk, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük, és en...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű