250 g finomliszt
1 tk. finomsó
1 csipet cukor
150 g vaj felkockázva
1 tojás
1 ek. hideg tej
A szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a tejet. Az ujjhegyével dolgozza össze, míg morzsalékos tésztát kap. Ezután a tenyerével simára dolgozza.
Én az egyszerűbb utat választottam most. A késes robotgépembe készítettem a lisztet, a sót és a cukrot, valamint a felkockázott vajat. Morzsásra kevertem, majd hozzáadtam a tojást és a tejet. Összeállítottam a tésztát.
Fóliába csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem. Légmentesen lezárt dobozban a hűtőben egy hétig, a fagyasztóban három hónapig eláll.
A lehűlt tésztát szilikon lapon 2 mm vastagra nyújtottam: A legnagyobb fánkszaggatóval köröket szaggattam belőle, amiknek a közepébe egy-egy teáskanál tölteléket tettem. Felhajtottam a tésztát és az ujjammal szorosan összenyomkodtam a szélét Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket, és 30 percre ismét hűvösre tettem:Ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztát lekentem tojásmázzal, amihez egy tojássárgáját elkevertem egy evőkanál tejjel. 18 perc alatt sültek szép pirosra.
Langyosan a legfinomabb.
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paraj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd meleg helyen, jól betakarva 1-1,5 órán keresztül kelesztjük. 3 felé vesszük a megkelt tésztát. Mindegyik részt négyzet alakúra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű