Hozzávalók a tésztához:
2 tojás,
3 evőkanál majonéz,
3 evőkanál liszt.
Hozzávalók a töltelékhez:
200 g szalámi,
1 paradicsom,
200 g sajt,
1/2 hagyma,
petrezselyemzöld.
Keverjük össze a tészta alapanyagait, ízlés szerint sózzuk meg. Kenjünk ki egy kisebb tepsit, vagy kerek formát olajjal és öntsük bele a tésztát. Rakjuk rá a pizzatésztára a felszeletelt szalámit, a hagymát, a paradicsomot és szórjuk meg reszelt sajttal. A feltétet tetszés szerint lehet variálni, én mindig azt teszek rá, ami éppen van a hűtőben. Süssük, 200 fokos sütőben, 15-20 percig. Melegen fogyasszuk.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, tojásokat és búzadarát összekeverjük és pihentetjük. Gombócokat formálunk és sós vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk olajon, majd a zsemlemorzsába forgatva lepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűspagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes legyen. A takaró kendő, a gyúródeszka szintén meleg legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztőve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű