menu

Családireceptkönyv.hu

Gőzben főtt bukta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
2 tojássárgája
3-3,5 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
pici só
szilvalekvár vagy felkockázott alma /lehet más lekvár is, csak sütésálló, keményebb legyen /
olvasztott vaj
kakaó, mál
porcukor

Elkészítés:


Kb. fél órát kelesztem, hogy a duplájára nőjön. Majd lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtom, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kb. 6-7 cm átmérő. A korongok egyik felére szilvalekvárt, vagy almát, áfonyát teszek, majd betakarom egy másik kis koronggal. Jól összenyomkodom, hogy párolás közben a lekvár, gyümölcs ne tudjon kifolyni. Majd vizet forralok, és a zöldségpárolót belehelyezem. Vékonyan kiolajozom, rárakom a kis gombócokat, és 7 percig fedő alatt párolom. Ha kész kirakom, meglocsolom olvasztott vajjal és meghintem cukrozott kakaóval, vagy mákkal. Jó étvágyat! (akinek nincs zöldségpárolója, elkészítheti úgyis, hogy az edényre konyharuhát terít, körben leszorítja valami spárgával, madzaggal, rá a konyharuhára a gombóc, majd tállal lefedi. Ez is 7 percig párolódik)

Gőzben főtt bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorta
Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorta

Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült fánk recept
Sütőben sült fánk recept

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Fánkok > Sütőben sült fánk Sütőben sült fánk recept Sütőben sült fánk Beküldve: 2016.01.11. Kategória: Fánkok Küldte: Vass Las...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk    kb 20 db-hoz
Fánk kb 20 db-hoz

A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk