menu

Családireceptkönyv.hu

Batyu


Írta:

Adag: 20db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
5 dkg útifű maghéj liszt
2 evőkanál útifű maghéj
5 dkg bambuszrostliszt
1 tojás + 1 sárgája + még egy tojás a kenéshez
4 dkg élesztő (+csapott evőkanál cukor)
15 dkg kókuszzsír
negyed csomag (5 gramm) sütőpor
só, feketebors

Elkészítés:


Futtasd fel az élesztőt annyi vízben, ami épphogy ellepi a cukorral elmorzsolt élesztőt.

Mérd ki a száraz hozzávalókat, majd morzsold el benne a zsiradékot.

Keverd össze az élesztőt a tojásokkal, majd keverd az egészet a tésztába.

Gyúrás közben adagolj hozzá még annyi vizet, hogy kemény fánktészta állagot kapj.

Pihentesd 30-50 percet, amíg a kétszeresére kel (addig pont elkészül a töltelék)

A tésztát nyújtsd kb 1-2mm vastagra.

Helyezz a töltelékből tetszés szerinti nagyságú kupacokat a tészta felére, majd hajtsd rá a másik felét.

Nagyméretű fánkszaggatóval a viszonylag vékonyra (kb 3-4 mm) nyújtott tésztából szaggass köröket, majd ezeket nyújtsd tovább. A tésztakorongok egyik felére helyezz egy adagnyit a töltelékből. Fontos, hogy a széléhez nem rakjd túl közel, hogy össze tudd csipkedni ujjal.

Kend le a felvert tojással a tetejét.

200 °C-ra előmelegített sütőben 180°C-n kb 15-25 perc alatt megsül.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 g Vegan Fusion növényi fehérjeport lehet a tésztához adni.

Sülési idő erősen függ a batyuk nagyságától és a töltelék típusától. Akkor jó, ha a tészta átsült és szép halványbarna.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar palacsinta amerikai
palacsinta amerikai

A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...

Elkészítési idő: 20 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Gnocchi - alaprecept
Gnocchi - alaprecept

A burgonyát héjastul megfőzzük, majd kidobjuk a vágódeszkára pihengetni kb. 10 percre, hogy a nedvességtartalmát elveszítse. Ezután meghámozzuk őket, majd megdolgozzuk egy krumplin...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Kovászos gombóc 2015.11.08
Kovászos gombóc 2015.11.08

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Virslis muffin
Virslis muffin

1. Összekeverni a hozzávalókat szépen sorrendben, a 3 virslit felvágjuk úgy, hogy 10 kb. 4 cm-es darab legyen, a maradékot felkockázom és hozzákeverem a tésztához. 2. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk