3 ek. olívaolaj
680 g csirkemellfilé vékony csíkokra vágva
2 bögrényi csiperkegomba felszeletelve
1 hagyma felszeletelve
3 bögre csirkeleves alaplé
1 és 1/2 bögrényi zsíros tejszín
1 bögre likőrbor
3 bögrényi nyers penne tészta
1 bögre reszelt parmezán
só, bors
friss petrezselyem
Olívaolajon süsd át a csirkemelleket, sózd, borsozd.
Szintén olívaolajon pirítsd át a gombát és a hagymát, sóval, borssal, egy nagy lábosban. Add hozzá a csirkét.
Öntsd fel húsleves alaplével, add hozzá a tejszínt, a likőrbort, majd a tésztát. Hagyd fedő alatt kis lángon addig, amíg a tészta meg nem puhul.
Szórd rá a parmezánt, majd tálalás előtt hintsd meg petrezselyemmel.
A kelesztő tálban szétnyomkodom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a langyos tejet. Rárakom a tál tetejét és kb. 10 percet kelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, a tojást és a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet,a tejfölt, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt hólyagosra dolgozzuk össze. Egy tiszta reklám szatyrot kiolajozunk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű