Én most nudlinak csináltam , ha gombócnak készítem kb.20 db lesz belőle.Nagyon finom (szerintem):-)
Hozzávalók:
1kg krumpli
35 dkg liszt
1/2 kg szilva
13dkg ráma
Elkészítés módja:
A krumplit enyhén sós vízben megfőzöm majd töröm. Ha kicsit lehűlt hozzáadom a lisztet és 3 dkg vajat.( a többi vajon pirítom majd a zsemlemorzsát) Jól összedolgozom.
Ha gombócnak készítem kb. 5mm-esre nyújtom a tésztát, 6x6-os négyzetre vágom,közepére rakom a szilvát,egy csipet fahéjat szórok rá és gombóccá formázom.
Ha nudlinak készítem csipek a tésztából és hengerré formázom majd darabolom nudlinak.
Forrásban lévő vízbe rakom,ha feljött a tetejére még kb 5 percet főzöm és zsemlemorzsába forgatom.
A nagylányomnak a nudlit mákosan is szoktam készíteni ilyenkor csak a darált mákba forgatom és porcukrozom.
A szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük.Kevés olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt kivesszük az olajból és félre tesszük. Ebben az olajban üveges...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. 2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Kevés zsíron finomra vágott vöröshagymát párolunk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, megbors...
Elkészítési idő: 75 min Nehézség: Könnyű