Én most nudlinak csináltam , ha gombócnak készítem kb.20 db lesz belőle.Nagyon finom (szerintem):-)
Hozzávalók:
1kg krumpli
35 dkg liszt
1/2 kg szilva
13dkg ráma
Elkészítés módja:
A krumplit enyhén sós vízben megfőzöm majd töröm. Ha kicsit lehűlt hozzáadom a lisztet és 3 dkg vajat.( a többi vajon pirítom majd a zsemlemorzsát) Jól összedolgozom.
Ha gombócnak készítem kb. 5mm-esre nyújtom a tésztát, 6x6-os négyzetre vágom,közepére rakom a szilvát,egy csipet fahéjat szórok rá és gombóccá formázom.
Ha nudlinak készítem csipek a tésztából és hengerré formázom majd darabolom nudlinak.
Forrásban lévő vízbe rakom,ha feljött a tetejére még kb 5 percet főzöm és zsemlemorzsába forgatom.
A nagylányomnak a nudlit mákosan is szoktam készíteni ilyenkor csak a darált mákba forgatom és porcukrozom.
1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal. 2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt ráken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a liszttel, csipetnyi sóval és a tojással összegyúrjuk. Lehet, hogy kevesebb evőkanál liszt is elég lesz, túrótól és a liszt minőségétől függ. Nyújtható tésztát kell kapnun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőszöris elkészítjük a házi cajun fűszerkeveréket. Ehhez az egész fűszereket (római kömény, szegfűbors, feketebors, kardamom) lepirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. Amikor a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a pennét. kb. 15 perc alatt elkészül. 2. Közben elkészíthetjük a "mártást" Ehhez először aprítsuk fel a vöröshagymát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű