Családireceptkönyv.hu

Tésztás csoda, nagyon sajtos és fincsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag tészta
30 dkg sonka (pulyka sonka is jó)
10 dkg mozzarella
10 dkg parmezán
3 evőkanál tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 teáskanálnyi bazsalikom
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fűszereket is és a sonkával együtt 3-4 percen át melegítjük. Folyamatosan kavargatjuk, majd mikor már krémessé vált levesszük a tűzhelyről és összekeverjük a tésztával. Az egészet kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk és megszórjuk a parmezánnal, majd 4-5 percen át sütjük 180 fokon, hogy a sajtok ráolvadjanak a tésztára.

Tésztás csoda, nagyon sajtos és fincsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyérlángos, langalló
Kenyérlángos, langalló

A langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. 1 órát kelesszük, tepsinagyságúra kinyújtjuk és a feltétet rárakjuk. 180°C-on kb....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza 2. recept
Pizza 2. recept

A meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, és ízlés sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
594. Almás palacsinta
594. Almás palacsinta

Az egészet összekeverni.Egy órát pihentetni. Az első alkalommal kiolajozni a palacsinta sütőt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk