50 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl főzőtejszín
1 ek tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
1.5 dl víz
250 g spagetti tészta (vagy makaróni)
A sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük,
Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petrezselymet és kis hőmérsékleten megdinszteljük, majd a vízet ráöntjük (sok víz nem kell rá, mert a gomba is enged levet).
Fűszerezzük, sóval, borssal.
Amikor zsírjára sül, a víz elpárolog belőle, akkor 1 evk lisztet rászórunk.
Még egy kis vízet ráöntünk, a tejszínt és a tejfölt belekeverjük.
Majd még pár percig rotyogni hagyjuk, és a kifőtt tésztával tálalhatjuk.
A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózom,borsózom,olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütöm.Kiveszem,az olajba kisütöm a baconeket,utána 2 gerezd fokhagymát,ráteszem a kockára vágott paradicsomokat,a 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVillával összetörtem az édesburgonyát, belekavartam a tojássárgáját, liszteket, fűszereket, és a kockázott szalonnát. Kerek szilikonformába tettem, tetejére még szalonnát rakosgat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vizet felforralom, majd ízesítetem sóval. 2. Belekeverem a kukoricadarát és megfőzőm kis lángon. 3. Pár perc főzés után besűrűsödik és már nehéz keverni. Na akkor jó. 4, T...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű