80 dkg darált hús
1 fej reszelt hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt kömény,bors, pirospaprika
1 evőkanál liszt
5 dl tejföl
olaj
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, köménnyel, borssal köménnyel, sóval és megpárolom, majd ha elkészült leszűröm és a fennmaradt pörkölt szaftba belekeverem a tejfölt és összeforralom a levet.
A darált húst a palacsintákba töltöm, négy oldalát a töltelékre hajtom és feltekerem, a tejfölös mártásból egy keveset a jénai aljára teszek és a palacsintákat szorosan egymás mellé rakom.
5 dl tejfölt a húsról lecsepegett lével simára keverem és a palacsintákra öntöm,majd sütőben pirosra sütöm.
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felolvasztott margarinon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a gombát, ízesítjük és puhára pároljuk. Belekeverjük a lisztet és felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a re...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon kezdjük sütni, sóval, borssal, tetszőleges fűszerrel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedve, készre sütjük. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű