20 g Szafi sütőliszt
20 g tápióka keményítő
1 -2 tk utifűmaghéj
1 dl víz
Összekeverjük szárazon a liszteket és a mk sót. 1 dl vízzel felöntjük és kézi habverővel összedolgozzuk.
Serpenyőbe öntjük melyben kis kókuszzsírt felolvasztottunk.
Mindkét oldalát megsütjük.
Töltjük vagy üresen esszük.
Nagyon finom!
Sütőliszt összetétele: 11 ek.lesz ebből a mennyiségből (4x adag)
28 g kókuszliszt
20 g szezámliszt
12 g tápióka keményítő
8 g nyílgyökérliszt
4 g konjak liszt
szódabikarbóna
citromsav
só
A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes1. Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a pennét. kb. 15 perc alatt elkészül. 2. Közben elkészíthetjük a "mártást" Ehhez először aprítsuk fel a vöröshagymát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani. 2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. 3. Mikor már majdnem jó, rátesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű