00 gramm durum tészta /lehetőleg olyan cső, ami nem ázik el könnyen/
egy nagy marék spenót
2 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
bors
szerecsendió
kevés olivaolaj
díszítésnek piros arany és/vagy pirított szezámmag
Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közben beleszórjuk a borsot, szerencsendiót. Ha összeesett, belekeverjük a tésztát és továbi 10 percig érleljük az ízeket. Ha szinte majd odatapad az edény aljára akkor kész is van. Levéve a tűzről, megöntözzük oliva olajjal, mely különkeges aromát ad neki, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Szezámmaggal és/vagy pirosarannyal, paradicsommal díszítjük.
A diót szárazon pirítsuk meg, majd a felét daráljuk finomra, a másik felét pedig durvára. Öntsük össze a többi hozzávalót, forraljuk fel, majd forrázzuk le vele a diót. A tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, sózom. (Csak a húst sózom meg, a többit már nem, a feta úgyis elég sós.) Amikor már puha a hús, akkor a kockára vágott cukkini...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat berakjuk egy lábosba: a száraz tésztát, a felezett koktélparadicsomokat, a hámozott paradicsom konzervet, a feldarabolt kelkáposztát, felaprított vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű