Családireceptkönyv.hu

Spenótos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


00 gramm durum tészta /lehetőleg olyan cső, ami nem ázik el könnyen/
egy nagy marék spenót
2 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
bors
szerecsendió
kevés olivaolaj
díszítésnek piros arany és/vagy pirított szezámmag

Elkészítés:


Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közben beleszórjuk a borsot, szerencsendiót. Ha összeesett, belekeverjük a tésztát és továbi 10 percig érleljük az ízeket. Ha szinte majd odatapad az edény aljára akkor kész is van. Levéve a tűzről, megöntözzük oliva olajjal, mely különkeges aromát ad neki, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Szezámmaggal és/vagy pirosarannyal, paradicsommal díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
gombás töltött zsemle
gombás töltött zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes (strúll)
Rétes (strúll)

- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni, amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy nylonzacskóba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon. 2.) Egy faz...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk