30 dkg vízben főtt krumpli (krumpli püré is felhasználható)
5 dkg margarin
1 egész tojás
pici só
liszt (kb. 30-50 dkg)
fél csomag sütőpor
töltelékhez:
1 kis üveg szilvalekvár
őrölt fahéj
cukor
1 tojás sárgája
A krumplit összetörjük, hozzá adjuk a margarint, az egész tojást, sót és annyi sütőporos lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Töltelék: A lekvárt, fahéjat, és cukrot ízlés szerint össze keverjük.
A tészta 2/3-mad részét kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a tölteléket és a maradék tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a lekváros krémet.
A rácsokat a tojás sárgájával lekenjük. 160 fokon kb fél órát sütjük.
elkészítési idő: kb 50 perc
mennyiség: 10 fő
költség: kb 400 forint
A szalonnát kockára vágjuk és az aprított hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és félpuhára pároljuk. Ekkor a darált húst is belekeverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesHozzávalók: Tészta: 4 dl langyos tej 25 dkg sima liszt 4 egész tojás 15 dkg porcukor 5 dkg + 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor citromhéj mazsola Szósz: fél kg szilva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű