Hozzávalók:
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
10 dkg élesztő
5-6 dl víz
kb. 70-80 dkg liszt
pici ola
Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat öntünk hozzá, azzal is eldolgozzuk, majd hagyjuk egy kicsit kelni. A tésztánk ne legyen túl lágy, de túl kemény se, ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet vagy lisztet is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk. Egy lábast kikenünk olajjal vagy zsírral, és a kiszaggatott gombócokat egymás mellé tesszük bele. A gombócok tetejét is megolajozzuk. Ezután újra hagyjuk kelni. Az a jó, ha a gombócok egy kicsit összenőnek. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és elkezdjük párolni. Ha a víz elfő, és halljuk, hogy már sercegnek a gombócok, akkor vannak készen. Az aljuk piruljon meg ropogósra. Ezután szétszedjük őket és egyenként beleforgatjuk fahájas cukorba, cukros darált mákba vagy dióba.
Ahhoz, hogy a tésztát, oldjuk fel az élesztőt és a cukrot 250 ml meleg vízben, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. (Az élesztő kell, hogy a víz hab és buborék, de ne aggódj, ha ez nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 180 fokon elősütjük 15 perc alatt. Ezután rátesszük a feltétet és ropogósra sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát picit sós, olajos vízben főzd meg. A lazacot vékonyan csíkozd fel, és a vajon pirítsd meg. Locsold rá a tejszínt, és fűszerezd sóval, borssal. Pici citromlevet is adhatsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...
Elkészítési idő: kb fél óra Nehézség: Könnyű