Családireceptkönyv.hu

Gőzgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 evőkanál só

1 evőkanál cukor

10 dkg élesztő

5-6 dl víz

kb. 70-80 dkg liszt

pici ola

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat öntünk hozzá, azzal is eldolgozzuk, majd hagyjuk egy kicsit kelni. A tésztánk ne legyen túl lágy, de túl kemény se, ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet vagy lisztet is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk. Egy lábast kikenünk olajjal vagy zsírral, és a kiszaggatott gombócokat egymás mellé tesszük bele. A gombócok tetejét is megolajozzuk. Ezután újra hagyjuk kelni. Az a jó, ha a gombócok egy kicsit összenőnek. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és elkezdjük párolni. Ha a víz elfő, és halljuk, hogy már sercegnek a gombócok, akkor vannak készen. Az aljuk piruljon meg ropogósra. Ezután szétszedjük őket és egyenként beleforgatjuk fahájas cukorba, cukros darált mákba vagy dióba.

Gőzgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amszterdami húsos metélt
Amszterdami húsos metélt

Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös virslis tészta
Tejfölös virslis tészta

A tésztához egy fazék vizet felteszünk főni az 1 evőkanál sóval, majd ízlés szerintire főzzük a szarvacskát. A hagymákat felaprítjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal
Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal

A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cannelloni általam
Cannelloni általam

A húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecské...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk