Hozzávalók:
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
10 dkg élesztő
5-6 dl víz
kb. 70-80 dkg liszt
pici ola
Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat öntünk hozzá, azzal is eldolgozzuk, majd hagyjuk egy kicsit kelni. A tésztánk ne legyen túl lágy, de túl kemény se, ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet vagy lisztet is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk. Egy lábast kikenünk olajjal vagy zsírral, és a kiszaggatott gombócokat egymás mellé tesszük bele. A gombócok tetejét is megolajozzuk. Ezután újra hagyjuk kelni. Az a jó, ha a gombócok egy kicsit összenőnek. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és elkezdjük párolni. Ha a víz elfő, és halljuk, hogy már sercegnek a gombócok, akkor vannak készen. Az aljuk piruljon meg ropogósra. Ezután szétszedjük őket és egyenként beleforgatjuk fahájas cukorba, cukros darált mákba vagy dióba.
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához egy fazék vizet felteszünk főni az 1 evőkanál sóval, majd ízlés szerintire főzzük a szarvacskát. A hagymákat felaprítjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: KönnyűA húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecské...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű