Hozzávalók:
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
10 dkg élesztő
5-6 dl víz
kb. 70-80 dkg liszt
pici ola
Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat öntünk hozzá, azzal is eldolgozzuk, majd hagyjuk egy kicsit kelni. A tésztánk ne legyen túl lágy, de túl kemény se, ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet vagy lisztet is. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pohárral kiszaggatjuk. Egy lábast kikenünk olajjal vagy zsírral, és a kiszaggatott gombócokat egymás mellé tesszük bele. A gombócok tetejét is megolajozzuk. Ezután újra hagyjuk kelni. Az a jó, ha a gombócok egy kicsit összenőnek. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és elkezdjük párolni. Ha a víz elfő, és halljuk, hogy már sercegnek a gombócok, akkor vannak készen. Az aljuk piruljon meg ropogósra. Ezután szétszedjük őket és egyenként beleforgatjuk fahájas cukorba, cukros darált mákba vagy dióba.
1. Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük. 2. Egy másik lábosban kb.4 dkg margar...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 400 fok. Egy tálban össze az összes hozzávalót alkotnak tésztát. Merőkanál ½ csésze a tésztát egy Környezetbarát Nonstick Fry Pan közepes lángon. * Hagyja...
Elkészítési idő: