1 kg liszt
8 egész tojás
4 csipet só
1,5 l szóda v. erősen szénsavas ásványvíz
kb. 1 l tej
olaj a sütéshez
Nagyobb mennyiségnél lehet növelni az adagot arányosan. Nekünk, 6-7 főre 1,5 kg lisztből másnapig kitartott.
A vizet és a tojásokat összekeverem, hozzáadom a lisztet, sót. Utána szükség szerint, ha már csomómentesre kevertem, hozzáadom a szükség szerinti tejet. Szép vékony tésztát kell kapjunk, ami könnyen folyik, terül.
Régi vas palacsintasütőben a legfinomabb, Az olajozást úgy oldom meg, hogy a serpenyőket szilikon ecsettel megkenem olajjal, egy kicsit visszateszem a gázra, és mikor megforrósodott, akkor öntöm csak bele a tésztát.
A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. A csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát pedig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűne legyen túl sűrű a tészta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű