Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 50-60 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
8 egész tojás
4 csipet só
1,5 l szóda v. erősen szénsavas ásványvíz
kb. 1 l tej
olaj a sütéshez

Nagyobb mennyiségnél lehet növelni az adagot arányosan. Nekünk, 6-7 főre 1,5 kg lisztből másnapig kitartott.

Elkészítés:


A vizet és a tojásokat összekeverem, hozzáadom a lisztet, sót. Utána szükség szerint, ha már csomómentesre kevertem, hozzáadom a szükség szerinti tejet. Szép vékony tésztát kell kapjunk, ami könnyen folyik, terül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Régi vas palacsintasütőben a legfinomabb, Az olajozást úgy oldom meg, hogy a serpenyőket szilikon ecsettel megkenem olajjal, egy kicsit visszateszem a gázra, és mikor megforrósodott, akkor öntöm csak bele a tésztát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Kínai sült tészta
Kínai sült tészta

A száraz tésztát leforrázzuk forró vízzel, és félretesszük állni kb. 20 percre. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd hosszú csíkokra aprítjuk. A fokhagymát megreszeljük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári szalonnás sajtkrémes spagetti
Kolozsvári szalonnás sajtkrémes spagetti

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta
Zöldbabos, szezámos sertés csíkos tészta

Forralj fel kb. 1,5 liter vizet 1 kk. sóval. 10 perc alatt főzd benne al dente állagúra a tésztát (átfőtt, de nem túl puha). Vágd pár milliméter vastag csíkokra a tarja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Húsgombócos tészta
Húsgombócos tészta

Egy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel és a tejjel, majd felforralom. A húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymáva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk