3 tojás
12 dkg finomliszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
1 csipet só
cukor
Tetejére:
juharszirup
fahéj
Válaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, keverj belőle sűrű, sima tésztát. Verd fel a fehérjét a csipet cukorral és keverd bele óvatosan a sárgájás masszába. Előmelegített teflon serpenyőben süsd őket aranybarnára (ha tényleg teflon a serpenyő, nem kell a palacsinta alá olaj).
összekeverjük 15p pihentetés után belenyomkodjuk a tepsibe megpakoljuk 200fokon sütjük amíg a teteje szép nem lesz
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük forrni, majd szépen lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni. Addig kevés o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk, közepébe fészket túrunk, ebbe törjük a tojásokat, rászórjuk a sót. Minél tojásosabb a levesbe való tészta, annál jobb, ezért le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű