70 dkg liszt
2 tojás
2 dcl kefír
1 dl étolaj
60g cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
ltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a kókusztejet és a sót turmixold össze, majd ezt a lét öntsd rá az útifűmaghéjra. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd azonnal simítsd a pépet egy szilikonos zsírpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összedagasztom, és kb. 1 óráig kelesztem. Ha jól megkelt, a tepsibe nyújtom. Kb. tíz percre beteszem a sütőbe, elősütöm. Ezután megkenem a pizzakrém-kechup keverékével, t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű