70 dkg liszt
2 tojás
2 dcl kefír
1 dl étolaj
60g cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
Készítsünk egy sűrű palacsinta tésztát. A búzadarát áztassuk be, de csak annyi tejbe amennyit felvesz, majd adjuk hozzá a palacsinta tésztához. Teflonos palacsintasütőben keverjük...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és krumplitörővel pépesre törjük, langyosra hűtjük. Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű