50 dkg liszt
3 tojás
2 dl víz
1,5 teáskanál só
5 dkg vaj
Tetejére:
8 db tojás
2 dl tej
kevés tejföl
A tojásos nokedli elkészítését én általában a nokedlit szoktam elsőnek elkészíteni . A nokedlit több adagban szaggassuk a forrásban lévő vízbe. Amikor feljött a víztetejére szűrjük le, és dobjuk a megolvasztott vajra. Ezután jöhet a tojás. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, és a tejjel (tejföllel) felverjük, és mintha rántottát készítenénk, rövid ideig kavarjuk sütés közben . Amikor félig megszilárdult, belekeverjük a frissen kifőzött tésztát, és még egy-két percig forrósítjuk. Salátával tálaljuk .
https://youtu.be/zn0PjCK7hdE
videó
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. A túrót a tejföllel elkeverjük. A tésztát elkeverjük a tejfölös túróval és a kisült szalonnáv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkeverem a tojásokat a tejföllel -lassan adagolom a lisztet +csipet sót sürü palacsinta tésza állagú kell ,hogy legyen ,ha túl keményre sikerül kevés vizzel higitjuk -10...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk. 3.) Kicsit kelesztjük. Már süth...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű