menu

Családireceptkönyv.hu

*pasta* a la carbonara


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g tokaszalonna
2 nagy tojás + opcionálisan egy sárgája
reszelt kemény sajt*
250 g pasta**
őrölt bors

Elkészítés:


1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne!
2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az is a zsírja miatt.
3. Verd fel a tojásokat, tedd bele a borsot. Sok. Borsot. Attól függően, mennyire sós a szalonna, sózhatod is. Ha anyagi helyzeted engedi, tedd hozzá a sajtot is, de vigyázz, maradjon a tálaláshoz is! :)
4. Ha felforrt a víz, tedd bele a tésztát, és kezdd el pirítani a szalonnát.
5. Kb 6-8 perc után, mikor már elég zsír kisült a szalonnából, és a húsa is elkezd barnulni, húzd félre a tűzről.***
6. Amikor megfőtt a tészta, 0,5-1 dl főzővizet merj rá a szalonnára, majd szűrd le.
7. A tésztát azonnal szűrés után, MELEGEN keverd a szalonnához, majd add hozzá a nyers tojásos-sajtos cuccot, és alaposan keverd össze.
8. Veregesd meg a vállad, és kívánj magadnak jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


*mindenképp valami olasz, érett, kemény sajt legyen. Parmiggiano, Gran Leo, Pecorino, stb.
**használd a kedvenced, én általában pennével készítem.
***a végén a tojás a tészta és a szalonna(zsír) hőjétől fog megfőni, kellemes, krémes állagúra sűrűsödni. Emiatt fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, amibe a tésztát keverjük, mert akkor darabossá válik a tojás, viszont az egész legyen elég meleg, hogy megfőjön, és ne foss napokig a szalmonellától.

Kinek a kedvence ez a recept?


Márk
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A tojásos nokedli elkészítését én általában a nokedlit szoktam elsőnek elkészíteni . A nokedlit több adagban szaggassuk a forrásban lévő vízbe. Amikor feljött a víztetejére szűrjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nudli
Nudli

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük. Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk. Vizet teszunk fel főn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

Először a nokedli főzővizét teszem a tűzre. Majd a nokedlihez a 2 tojást enyhén felverem, kb. fél dl vizet, sót adok hozzá, és belekavarom a lisztet. Közepes keménységű tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bria
Töltött roló
Töltött roló

Az tésztát összegyúrod. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej keverékkel bekened..és sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk