50 g tokaszalonna
2 nagy tojás + opcionálisan egy sárgája
reszelt kemény sajt*
250 g pasta**
őrölt bors
só
1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne!
2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az is a zsírja miatt.
3. Verd fel a tojásokat, tedd bele a borsot. Sok. Borsot. Attól függően, mennyire sós a szalonna, sózhatod is. Ha anyagi helyzeted engedi, tedd hozzá a sajtot is, de vigyázz, maradjon a tálaláshoz is! :)
4. Ha felforrt a víz, tedd bele a tésztát, és kezdd el pirítani a szalonnát.
5. Kb 6-8 perc után, mikor már elég zsír kisült a szalonnából, és a húsa is elkezd barnulni, húzd félre a tűzről.***
6. Amikor megfőtt a tészta, 0,5-1 dl főzővizet merj rá a szalonnára, majd szűrd le.
7. A tésztát azonnal szűrés után, MELEGEN keverd a szalonnához, majd add hozzá a nyers tojásos-sajtos cuccot, és alaposan keverd össze.
8. Veregesd meg a vállad, és kívánj magadnak jó étvágyat.
*mindenképp valami olasz, érett, kemény sajt legyen. Parmiggiano, Gran Leo, Pecorino, stb.
**használd a kedvenced, én általában pennével készítem.
***a végén a tojás a tészta és a szalonna(zsír) hőjétől fog megfőni, kellemes, krémes állagúra sűrűsödni. Emiatt fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, amibe a tésztát keverjük, mert akkor darabossá válik a tojás, viszont az egész legyen elég meleg, hogy megfőjön, és ne foss napokig a szalmonellától.
A kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítjuk. Közben feltesszük főni a spagettit - csak sót teszünk a vízbe. Eközben egy keverőtálban összekeverjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyben öszegyúrod,csinálsz egy kelt tésztát. A húst megcsinalod pörköltnek,hozárakod a kukoricát és egybe főzöd. Ha megkelt tésztát 2 veszed az egyik felét ol...
Elkészítési idő: 1.5 ora Nehézség: Közepes1. A túrót krumplinyomóval áttörjük. 2. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, a citrom héját lereszeljük. 3. A túrót a liszttel, 1 egész tojással és 1 tojássárgájával, 1 mk sóval,...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű