menu

Családireceptkönyv.hu

*pasta* a la carbonara


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g tokaszalonna
2 nagy tojás + opcionálisan egy sárgája
reszelt kemény sajt*
250 g pasta**
őrölt bors

Elkészítés:


1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne!
2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az is a zsírja miatt.
3. Verd fel a tojásokat, tedd bele a borsot. Sok. Borsot. Attól függően, mennyire sós a szalonna, sózhatod is. Ha anyagi helyzeted engedi, tedd hozzá a sajtot is, de vigyázz, maradjon a tálaláshoz is! :)
4. Ha felforrt a víz, tedd bele a tésztát, és kezdd el pirítani a szalonnát.
5. Kb 6-8 perc után, mikor már elég zsír kisült a szalonnából, és a húsa is elkezd barnulni, húzd félre a tűzről.***
6. Amikor megfőtt a tészta, 0,5-1 dl főzővizet merj rá a szalonnára, majd szűrd le.
7. A tésztát azonnal szűrés után, MELEGEN keverd a szalonnához, majd add hozzá a nyers tojásos-sajtos cuccot, és alaposan keverd össze.
8. Veregesd meg a vállad, és kívánj magadnak jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


*mindenképp valami olasz, érett, kemény sajt legyen. Parmiggiano, Gran Leo, Pecorino, stb.
**használd a kedvenced, én általában pennével készítem.
***a végén a tojás a tészta és a szalonna(zsír) hőjétől fog megfőni, kellemes, krémes állagúra sűrűsödni. Emiatt fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, amibe a tésztát keverjük, mert akkor darabossá válik a tojás, viszont az egész legyen elég meleg, hogy megfőjön, és ne foss napokig a szalmonellától.

Kinek a kedvence ez a recept?


Márk
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Sós gofri
Sós gofri

Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a szódát és az olajat, géppel simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot. A gofrisüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Milánói makaróni csőben
Milánói makaróni csőben

A megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pizza
Pizza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Medvehagymás-túrós csiga
Medvehagymás-túrós csiga

A medvehagymát apróra felvágni. Az előnyújtott leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten felengedni annyira, hogy könnyen kilehessen tekerni. (Ame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk