Családireceptkönyv.hu

*pasta* a la carbonara


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g tokaszalonna
2 nagy tojás + opcionálisan egy sárgája
reszelt kemény sajt*
250 g pasta**
őrölt bors

Elkészítés:


1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne!
2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az is a zsírja miatt.
3. Verd fel a tojásokat, tedd bele a borsot. Sok. Borsot. Attól függően, mennyire sós a szalonna, sózhatod is. Ha anyagi helyzeted engedi, tedd hozzá a sajtot is, de vigyázz, maradjon a tálaláshoz is! :)
4. Ha felforrt a víz, tedd bele a tésztát, és kezdd el pirítani a szalonnát.
5. Kb 6-8 perc után, mikor már elég zsír kisült a szalonnából, és a húsa is elkezd barnulni, húzd félre a tűzről.***
6. Amikor megfőtt a tészta, 0,5-1 dl főzővizet merj rá a szalonnára, majd szűrd le.
7. A tésztát azonnal szűrés után, MELEGEN keverd a szalonnához, majd add hozzá a nyers tojásos-sajtos cuccot, és alaposan keverd össze.
8. Veregesd meg a vállad, és kívánj magadnak jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


*mindenképp valami olasz, érett, kemény sajt legyen. Parmiggiano, Gran Leo, Pecorino, stb.
**használd a kedvenced, én általában pennével készítem.
***a végén a tojás a tészta és a szalonna(zsír) hőjétől fog megfőni, kellemes, krémes állagúra sűrűsödni. Emiatt fontos, hogy ne legyen túl forró a zsír, amibe a tésztát keverjük, mert akkor darabossá válik a tojás, viszont az egész legyen elég meleg, hogy megfőjön, és ne foss napokig a szalmonellától.

Kinek a kedvence ez a recept?


Márk
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Lusta lángos
Lusta lángos

Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol pizza
Karfiol pizza

A karfiolt darabold fel, mosd meg jó alaposan, majd tedd aprítógépbe, ne legyen túl morzsás, maradjon picit darabos. Pár perc alatt párold puhára, mikróban is pár perc alatt magas...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapaprikás kapros-túrós galuskával
Gombapaprikás kapros-túrós galuskával

A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk. A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk