1 cs. spagetti
1 ü. gomba
2dl főzőtejszín
só, bors, vegeta
1 tömlős sajt
10 dkg trappista sajt
vöröshagyma
zsír
Zsírt melegítek a lábasban, megpirítom benne az apróra vágott hagymát, rádobom a felszeletelt gombát, ráreszelem a fokhagymát, befűszerezem...
Egyet forralok rajta, rádobom a fél tömlős sajtot, elkeverem, felöntöm a tejszínnel, utánaízesítem.
A sajtot lereszelem, rádobom és összemelegítem. (Már nem kell főzni, csak olvadjon el a sajt.)
Elkeverem, belerakom a megfőzött, leszűrt tésztát, összeforgatom és tálalom.
A Gyoza készítési módja: kb 40 db batyutésztára elegendő 250 g finomlisztet önts egy keverőtálba, 1 csipetnyi sóval. Önts hozzá apránként 1 dl forró vizet, kevergetve, amíg a lis...
Elkészítési idő: 2 óraA tésztát a darált sonkával szárazon egy hőálló tálban összekeverjük. A tasak tartalmát a főzőtejszín és hideg víz keverékével habverővel elkeverjük, majd 1 percig forraljuk. A t...
Elkészítési idő: 40 perc1. Nokedlitésztát keverünk lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből, majd forró vízben kiszaggatjuk. Ha megfő, lecsurgatjuk. 2. Felkockázzuk a hagymát és megpirítjuk olajon. 3....
Elkészítési idő: 30 percHagymát olajon megdinszteljük, közben a krumplit felkockázzuk,majd belerakjuk a hozzávalókat. Nagy lángon pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután krumplinyomóval összetörjük...
Elkészítési idő: