500 gr liszt, 25 gramm eleszto, 3 ek. olivaolaj, 3 dl viz, 2 csapott kk so. Megdagasztod, megkleleszted. Kerek formakat nyujtasz,
az egyik oldalara teszel paradicsomszoszt, (nem ketchup hanem paradicsom) amibe elkeverhetsz egy ksi oreganot is, en frisset tettem de mehet bele szaraz is nyugodtan. A toltelek izles szerinti, en tettem bele selyem sonkat, kaliforniai paprikat, gombat es 3 fele sajtot. Mikor ratettel mindnet amit szeretnel, rahajtod a teszta masik reszet es a szeleit kis hajtasokban egymasra hajtod, ahogy a kepen lathato. A tretejet sutes elott egy olloval vagy kessel vagd be, hogy a goz tavozni tudjonbelole, es ne lagyitsa meg a tesztat. En megkenten chilis olivaolajjal de nem kotelezo. 200 fokon sutni.
Készítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni. A lisztet elkeverni a sütőporral. A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tojásokkal és a sóval alaposan összedolgozzuk. Hozzá adagoljuk apránként a búzadarát, és szépen összekeverjük. Utána letesszük pihenni, hogy a búzadara megdagadjon benne,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölt, cukrokat, tojást, citromot, olvasztott vajjal összekeverni, a tésztát és a tejet belefordítani, összekeverni. Jénait (1,9 l) vajjal kikenni és zsemlemorzsával körbeszórni....
Elkészítési idő: 45-55 perc Nehézség: Könnyű