Családireceptkönyv.hu

Erdélyi lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez

Elkészítés:


Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Ez lehet sós juhturó főtt krumplival keverve, kicsi borssal ízesitve, dinsztelt káposzta vagy akár szilvalekvár is. A lángos-tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a nyújtófával kis.sé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Levelestésztás Hús
Levelestésztás Hús

tészta--kinyújtom+bacon+sajt+csirke+fűszer+sajt a közepére+feltekerem--sütőbe.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes gombás gnocchi
Tejszínes gombás gnocchi

burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Bögrés francia palacsinta recept
Bögrés francia palacsinta recept

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Mákos vagy diós tészta
Mákos vagy diós tészta

A kifőtt tésztát tányérokra szedjük és megszórjuk az őrölt mák és porcukor vagy a darált dió és porcukor keverékével.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk