Családireceptkönyv.hu

Erdélyi lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez

Elkészítés:


Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Ez lehet sós juhturó főtt krumplival keverve, kicsi borssal ízesitve, dinsztelt káposzta vagy akár szilvalekvár is. A lángos-tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a nyújtófával kis.sé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

A tésztához: 1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. 2. Ezután a tésztát lis...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Első lépésben főznünk kell egy csirkepörköltet, amiből ledaráljuk a húst. A darált húshoz keverjük a szaftot, a tejfölt és a Pirosaranyat. A kedvenc lisztünkből 15 darab normál mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Mákos guba vaníliapudinggal
Mákos guba vaníliapudinggal

Az 1 l tejet a mézzel, vajjal és a cukrokkal felforraljuk. Ha megvan, a kiflire öntjük, majd várunk kicsit, míg megszívja magát. Ha felszívta a tejet, ráöntjük a mákot. Összekeve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
túrógombóc, zabkorpás
túrógombóc, zabkorpás

A hozzávalókat keverjük össze és hagyjuk állni 1 órát a hűtőben, hogy a zabkorpa megszívhassa magát. Miután letelt az 1 óra, picit vizezzük be a tenyerünket, formáljunk gombócokat...

Elkészítési idő: 0,5 óra + 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk