A szószhoz
• 4 evőkanál étolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 5 gerezd fokhagyma
• 50 ml víz
• 200 g gépsonka
• só
• feketebors (őrölt)
• 1 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
• 1 teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
• 1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
• 250 g gomba - csiperke/sampion
• 140 g sűrített paradicsom
• 100 ml víz
A tésztához
• 2 L víz
• 1 kiskanál só
• 50 ml étolaj
• 200 g tészta - makaróni (száraz)
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
2. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3. Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
4. A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
5. A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
6. Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
7. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
8. A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük. A gomba elhanyagolható.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a megtisz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézGnocchi: A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre. A sütő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA 3db tojás sárgáját csipet sóval,1dl tejjel,12dkg rizslisztel,1 púpozott kávéskanál sütőporral elkeverem.A tojás fehérjét a cukorral felverem majd az egészet óvatosan össze kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű