Családireceptkönyv.hu

Milánói makaróni


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A szószhoz
• 4 evőkanál étolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 5 gerezd fokhagyma
• 50 ml víz
• 200 g gépsonka
• só
• feketebors (őrölt)
• 1 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
• 1 teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
• 1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
• 250 g gomba - csiperke/sampion
• 140 g sűrített paradicsom
• 100 ml víz

A tésztához
• 2 L víz
• 1 kiskanál só
• 50 ml étolaj
• 200 g tészta - makaróni (száraz)

Elkészítés:


1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
2. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3. Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
4. A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
5. A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
6. Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
7. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
8. A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük. A gomba elhanyagolható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalámis pizza teljes kiörlésű lisztből
Szalámis pizza teljes kiörlésű lisztből

A lisztet szórjuk bele egy mély tálba. A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a édesítőt és az élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut. Tegyük hozzá a liszth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pirog burgonyával töltve
Pirog burgonyával töltve

A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Tésztás csoda, nagyon sajtos
Tésztás csoda, nagyon sajtos

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fű...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Panzerotti - olasz töltött "lángos" (Zé)
Panzerotti - olasz töltött "lángos" (Zé)

A tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő. A lisztet elkeverjük a sóval, beleö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk