Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ujjnyi kolozsvári szalonna
3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tubusos krémsajt

őrölt fekete bors
majoránna
1 csomag spagetti
petrezselyemzöld

Elkészítés:


A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát.

Megszórjuk fűszerekkel és hozzákeverjük a krémsajtot, az áttört fokhagymát. Amikor elolvadtak, a tészta főzővízéből teszünk az alaphoz, hogy hígabb mártást kapjunk.

Ha megfőtt a mártás, összekeverjük a tésztával és megszórjuk petrezselyemmel.

Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarkedli – cseh fánk
Tarkedli – cseh fánk

A 3 tojást felverjük a sóval és az 1 evőkanálnyi cukorral. Az élesztőt a 150 ml langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük az átszitált langyos liszt...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÖREG LEBBENCS
ÖREG LEBBENCS

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. Azután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre pirítjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk és hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Cannelloni
Cannelloni

Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, 8-10 percig kevergetve pirít...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vargabéles
Vargabéles

A tésztát főzd meg, bő, forró, enyhén sós vízben. Ha már elég puha - nem kell, hogy túl puha legyen! -, szűrd le és keverd el a vaj felével. A túrót törd át egy szitán. A tojásokat...

Elkészítési idő: 80perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk