menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpils pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
500 g liszt
400 g krumplipüré vagy törtkrumpli
1 cs. szárított élesztő
4 kk. só (ízlés szerint)
1 kk. cukor
1 tojás
1,5 – 1,8 dl víz vagy tej
2 ek. olaj
Tetejére:
1 tojás kenni

Elkészítés:


Előkészítés:
A lisztet átszitáljuk!
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, krumplipürét, olajat és a langyos víz nagy részét. (a krumplit langyosan adjuk hozzá, forrón nem szabad, nagyon ellágyítja a tésztát!)
Ha szükséges hozzáadjuk még a maradék vizet, és azzal jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
Majd 1-1,5 órára félretesszük kelni.
Tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
A tésztát enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
K.b. 2 cm vastagra elnyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, kerek kiszúróval szaggatjuk.
A pogikat tepsire tesszük, tetejét felvert tojással lekenjük.
Légkeveréses sütőben sütjük, a sütőt nem kell előmelegíteni. Nekem 2 tepsivel, 250 fokon 30 perc alatt sült meg.
Megjegyzés
A pogi összesen kb. 2 óra alatt lesz kész, figyelembe véve az előkészületi időt, kelesztést, szaggatást, sütést. Még másnap is finom puha, a krumpli nem hagyja kiszáradni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Húsgolyós penne
Húsgolyós penne

A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a paradicsom szószt A vöröshagymát apró kockára vágjuk, lepirítjuk olivaolajon, ráöntjük a paradicsomot, a fűszereket és kicsit befor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Vargabéles

A kétféle lisztből, egy evőkanálnyi sertészsírral, sós, langyos vízzel rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk a tálban és a gyúródeszkán is. Kétfelé választjuk, és a cipókat...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
A legkrémesebb bögrés-sajtos makaróni
A legkrémesebb bögrés-sajtos makaróni

Elkészítése: 1. A tejet felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd takarékra vesszük, és a tésztát is beleborítjuk, majd gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. 2. Egy szép, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-túrós galuska
Hagymás-túrós galuska

A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojásokkal, sóval, vízzel galuskatésztává állítjuk össze. (Én erre egy kézi robotgép dagasztó-fejét használom.) A kolozsvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk