Kacsamell
3-4 alma
sok fokhagyma
spenótos tagilatelle
bor vagy egyéb szesz
Gyorsan körbesütöm serpenyőben a kacsamellet majd berakom egy kacsasütőbe a félbevgott,kimagzott almákkal és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. Felöntöm borral vagy valamilyen egyéb szesszel és lassan sütögetem. A kész tésztára a szétmarcangolt kacsa husikat és a a szétnyomkodott almás,fokhagymás szószt rakom. Azért kell sok alma és fokhagyma,h ne legyena tészta száraz.
Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, 500gr sima lisztet, pici sót, pici cukrot, 1 por élesztőt, 3 evőkanál olívaolajat és annyi langyos vízet, amennyit a liszt fel vesz jól kidolgozzuk és hagyjuk 10 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük. 2. A tojások sárgáját a 2 dl tejföllel, 15 dkg reszelt sajttal, csipet sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, kevés tejje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű