2 sz. szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 sz. sárgarépa (elhagyható), 50 dkg darált hús, 1 l paradicsomlé, pici cukor, só, bors, oreganó, kakukkfű... kinek milyen fűszer a kedvence, 20 dkg sajt.
Besamelmártás: 5 dkg vaj, 2 púpozott ek. liszt, kb. 0,5 l tej.
A szalonnát kockára vágjuk és az aprított hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és félpuhára pároljuk. Ekkor a darált húst is belekeverjük, fűszerezzük, fehéredésig pároljuk, felöntjük paradicsomlével és összeforraljuk. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, (én most a friss hagymának a szárát is belekarikáztam), majd felöntjük a tejjel és simára dolgozzuk. Egy 32x26-os tepsi aljára teszünk 2 merőkanálnyi besamelt, rátesszük a friss tésztát, megöntözzük a paradicsomos szósszal, újra tésztát simítunk rá, megint a paradicsomos szószt, majd újra tészta és végül a tetejére besamel és reszelt sajt kerül. Előmelegített sütőben megsütjük.
Zöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük. 2. A tojások sárgáját a 2 dl tejföllel, 15 dkg reszelt sajttal, csipet sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, kevés tejje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákos guba: A tejet kezdjük el melegíteni. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.) A mákot keverjük el a porc...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűU mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű