menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors Házi Pizza – Élesztő nélküli vékony, ropogós t


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a tésztához:

2 evőkanál olaj
125 ml víz
1 csipet só
250 g liszt

a feltéthez:

2 félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma,
100 g felkockázott szalonna (vagy sonka),
1 doboz magas zsírtartalmú, pasztörizált tejszín,
1 doboz 20%-os zsírtartalmú tejföl,
100 gramm kemény sajt,
bors,
só, vagy delikát
metélőhagyma (vagy kapor).

Elkészítés:



Melegítsd elő a sütőt 250 fokra.
Állíts össze a tésztát, dagaszd meg, majd nyújtsd ki vékonyra.
Keverd össze a tejfölt a tejszínnel, fűszerezd, majd kend rá a tésztára.
Párold meg a hagymát egy percig egy egészen kicsi vízzel a mikrohullámú sütőben, 600 Watton.
A szalonnát (vagy sonkát) oszlasd el a pizzatészta felszínén.
A pizzát süsd 20 percig a sütő alsó polcán. Ha aranybarnára sült a pizza, reszeld sajttal szórd meg,majd tedd vissza a sütőbe és süsd még 5 percig. Snidlinggel vagy kaporral megszórva tálald. Akik szeretnék kevésbé kalóriadúsan fogyasztani, a tejszínt helyettesíthetik 20%-os túróval is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar      Cérrna metélt levestészta
Cérrna metélt levestészta

nagy fazékba felrakok bő vizet, majd forrás közben adok hozzá sót, és 3-perc alatt készre főzöm, le szűröm, és lehet tálalni 15-pecr alatt kész!

Elkészítési idő: 15-20/perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos sült tészta
Sajtos sült tészta

A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
AIP gombóc batátából
AIP gombóc batátából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval
Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval

A spenótot kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kiengedni, majd jól kinyomkodjuk. A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és al dentére főzzük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk