25 dkg spagetti tészta
20 dkg sonka
5 dkg füstölt szalonna
2.5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
1 cs. carbonara fix
bors
só
petrezselyem
A spagetti tésztát sós vízben feltesszük és al dente megfőzzük.
Közben elkészítjük a carbonara mártást.
A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk, majd egy evőkanál olajon megpirítjuk.
A mártásalapot tejjel simára keverjük, majd a pirított sonkára öntjük és összeforraljuk
Teszünk bele egy kevés őrölt borsot és ha szükséges adunk hozzá sót is, ha sűrű akkor még tejjel hígítjuk.
A megfőtt tésztát leszűrjük és a mártással összekeverjük, ha van akkor aprított petrezselymet is szórunk hozzá.
A tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal.
Tálalhatjuk úgy is, hogy a tésztát a tányérra szedjük, majd adunk hozzá a mártásból és reszelt sajttal megszórjuk. /én így tálaltam/
A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tessz...
Elkészítési idő: 1 óra70 perc Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük....
Elkészítési idő:1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz. 2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy k...
Elkészítési idő: