1 kg liszt
5 dl tej
2 dl tejföl
1 e.k só
4 dkg élesztő
2 k.k cukor
Az élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, Ezután 1 órát kelesztjük utána kinyújtjuk kiszaggatjuk. Így is hagyjuk kelni kicsit és utána mehet a forró olajba. Ami megmarad jól beolajozzuk zacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
Az oliva olajon megfuttatom az összenyomott foghagymát, és beleteszem a spenótot. Lefedve pár percig lankasztom Tűzről levéve beleteszem a fűszereket, és fel öntöm a tejszínnel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA meghámozott burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és annyi hideg vizet, hogy könnyen keverhető tésztát (galuska állagút) kapjunk. Forrásban lévő sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert ízlés szerint, majd erre a fűszeres ágyikóra fektetjük a darált húst. Ha a hús nem enged...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát összedagasztom, és kb. 1 óráig kelesztem. Ha jól megkelt, a tepsibe nyújtom. Kb. tíz percre beteszem a sütőbe, elősütöm. Ezután megkenem a pizzakrém-kechup keverékével, t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű