menu

Családireceptkönyv.hu

anya--Gyors lángos


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.) 60 dkg liszt
2.) fél liter tej
3.) 5 dkg élesztő
4.) 1 táskanál só
5.) 1 evőkanál cukor
6.) 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:


1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk.
3.) Kicsit kelesztjük. Már süthetjük is.
4.) Olajos kanállal darabokat szaggatunk, olajos kézzel kerekre nyújtjuk és bő, forró olajban sütjük.
5.) Konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Tejföllel, fokhagymás tejföllel, sajttal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főtt, kihült virslit burkolhatunk a tésztéba. Így kisütve, közben körbe-körbe forgatva kechup-pal igazán finom akár vacsora étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés tekercsek
Gesztenyés tekercsek

1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pozsonyi kocka
Pozsonyi kocka

Először is teletöltök egy ötliteres fazekat vízzel, amibe kiskanálnyi sót teszek - meg egy evőkanál olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta (néha így is összeragad, csak nem annyir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Kétsajtos paradicsomos gnocchi
Kétsajtos paradicsomos gnocchi

gnocchi elkészítése A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük....

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Renáta
Parmezános-póréhagymás-gombás tészta
Parmezános-póréhagymás-gombás tészta

A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint sós vízben nem túl puhára, al dente állagúra főzzük. A póréhagymát karikára vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk