1.) 60 dkg liszt
2.) fél liter tej
3.) 5 dkg élesztő
4.) 1 táskanál só
5.) 1 evőkanál cukor
6.) 1 liter olaj a sütéshez
1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk.
3.) Kicsit kelesztjük. Már süthetjük is.
4.) Olajos kanállal darabokat szaggatunk, olajos kézzel kerekre nyújtjuk és bő, forró olajban sütjük.
5.) Konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Tejföllel, fokhagymás tejföllel, sajttal kínáljuk.
Főtt, kihült virslit burkolhatunk a tésztéba. Így kisütve, közben körbe-körbe forgatva kechup-pal igazán finom akár vacsora étel.
A tortillához összegyúrom a hozzávalókat annyi vizzel, amitől szépen összeáll, ne legyen túl kemény! 8 részre osztom, egyenként köralakúra nyújtom (papírvékonyságúra), és száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát bármilyet választhatunk- csavar, kagyló, makaróni, ki, mit szeret. A hagymát picit vajon/ olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt, tisztított gombát. Mikor már s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű