menu

Családireceptkönyv.hu

anya--Gyors lángos


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.) 60 dkg liszt
2.) fél liter tej
3.) 5 dkg élesztő
4.) 1 táskanál só
5.) 1 evőkanál cukor
6.) 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:


1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk.
3.) Kicsit kelesztjük. Már süthetjük is.
4.) Olajos kanállal darabokat szaggatunk, olajos kézzel kerekre nyújtjuk és bő, forró olajban sütjük.
5.) Konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük. Tejföllel, fokhagymás tejföllel, sajttal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főtt, kihült virslit burkolhatunk a tésztéba. Így kisütve, közben körbe-körbe forgatva kechup-pal igazán finom akár vacsora étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tortilla
Tortilla

A tortillához összegyúrom a hozzávalókat annyi vizzel, amitől szépen összeáll, ne legyen túl kemény! 8 részre osztom, egyenként köralakúra nyújtom (papírvékonyságúra), és száraz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás tészta- hús nélkül
Gombás tészta- hús nélkül

Tésztát bármilyet választhatunk- csavar, kagyló, makaróni, ki, mit szeret. A hagymát picit vajon/ olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt, tisztított gombát. Mikor már s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
 Krémsajtos-húsos spagetti
Krémsajtos-húsos spagetti

A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk