2 tekercs leveles tészta még feltekerve félbevágva
4 X 4 felezett szelet főtt sonka
375 g mozzarella felszeletelve
12 felezett koktélparadicsom
2 evőkanál oregano
só és bors
2 tojás
1 evőkanál mákkal megszórva
A felezett tésztákat kitekerjük. Megrakjuk a tésztát a következő sorrendben: két sonka felét, néhány szelet mozzarella, paradicsom, oregano, só, bors. Most megkenjük a széleit, kivéve az egyik hosszanti oldalon, egy kis tojással, és felhajtjuk a nem tojásozott oldalán a közepére,majd ráhajtjuk a tojásozott felét. Kicsit megsodorjuk. Mind a 4 tésztát így elkészítjük.Elkezdjük feltekerni csiga formára,beemeljük a sütőpapíros tepsibe,majd hozzá illesztjük a következő tésztát és tekerjük tovább. Megkenjük a maradék tojással és megszórjuk mákkal. Végül sütjük 45 percen át 180 ° C-on.
Az alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrd össze, ne legyen túl kemény, de puha sem. 2. Formázz 8 gombócot a tésztából. 3. Mindegyiket nyújtsd ki lehetőleg kerek formára és nagyon vékonyra, papírv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani. 2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. 3. Mikor már majdnem jó, rátesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű