2 tekercs leveles tészta még feltekerve félbevágva
4 X 4 felezett szelet főtt sonka
375 g mozzarella felszeletelve
12 felezett koktélparadicsom
2 evőkanál oregano
só és bors
2 tojás
1 evőkanál mákkal megszórva
A felezett tésztákat kitekerjük. Megrakjuk a tésztát a következő sorrendben: két sonka felét, néhány szelet mozzarella, paradicsom, oregano, só, bors. Most megkenjük a széleit, kivéve az egyik hosszanti oldalon, egy kis tojással, és felhajtjuk a nem tojásozott oldalán a közepére,majd ráhajtjuk a tojásozott felét. Kicsit megsodorjuk. Mind a 4 tésztát így elkészítjük.Elkezdjük feltekerni csiga formára,beemeljük a sütőpapíros tepsibe,majd hozzá illesztjük a következő tésztát és tekerjük tovább. Megkenjük a maradék tojással és megszórjuk mákkal. Végül sütjük 45 percen át 180 ° C-on.
Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Elkezdjük dagasztani és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecské...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: NehézA fodros nagykockát , mazsolát, beleszórjuk egy tepsibe, vagy jénaiba,. a többi hozzávalót simára keverjük, és a tésztára öntjük.Villával összekeverjük, hogy mindenhol ellepje a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű