2 tekercs leveles tészta még feltekerve félbevágva
4 X 4 felezett szelet főtt sonka
375 g mozzarella felszeletelve
12 felezett koktélparadicsom
2 evőkanál oregano
só és bors
2 tojás
1 evőkanál mákkal megszórva
A felezett tésztákat kitekerjük. Megrakjuk a tésztát a következő sorrendben: két sonka felét, néhány szelet mozzarella, paradicsom, oregano, só, bors. Most megkenjük a széleit, kivéve az egyik hosszanti oldalon, egy kis tojással, és felhajtjuk a nem tojásozott oldalán a közepére,majd ráhajtjuk a tojásozott felét. Kicsit megsodorjuk. Mind a 4 tésztát így elkészítjük.Elkezdjük feltekerni csiga formára,beemeljük a sütőpapíros tepsibe,majd hozzá illesztjük a következő tésztát és tekerjük tovább. Megkenjük a maradék tojással és megszórjuk mákkal. Végül sütjük 45 percen át 180 ° C-on.
Elkészítése: A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit sós vízben megfőzni, megtörni, hűlni hagyni, sót bele tenni, és annyi lisztet, hogy jó állagú legyen. 2 gombócba elnyújtani, jól belisztezni, csíkokra vágni, apróra darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel kb. egy cm-es kockákra a tokaszalonnát. Ha nem kapsz ilyet, tulajdonképpen bármilyen húsos szalonna jó hozzá, de az olaszok általában tokaszalonnából (“guanciale”) vagy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes