40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 tk só
3 dl langyos víz
fél dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kisodrom és hat részre vágom, kis kör alakokra formázom. Mindegyik tésztakorongra kockára vágott szalonnát és karikára vágott hagymát halmozok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 220 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
A tojást egy tálkába ütjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy, (mert akkor ragadni fog) se túl kemény. Nekem soha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej és víz keveréke, 5 dkg élesztő, só, 1 krumpli nyersen lereszelve. Az élesztőt felfuttatni a langyos vizes tejben, amibe elkeverünk egy teáskan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük. 2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítás után pihentetjük,amig meg nem kel,utána visszaverjük - mint a fánkot,és forró bő olajba kisütjük.Ha nem használjuk fel az összeset,akkor hűtőbe eltárolható,és igy min...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes