40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 tk só
3 dl langyos víz
fél dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kisodrom és hat részre vágom, kis kör alakokra formázom. Mindegyik tésztakorongra kockára vágott szalonnát és karikára vágott hagymát halmozok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 220 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.
1. A kifőtt nokedliket összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bacont, apróra vágott chilit és felszeletelt fokhagymát lepirítjuk egy serpenyőben. 2. Rádobjuk a vajat, megolvasztjuk és megszórjuk a liszttel. 2 percig kevergetjük 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű