10 kifli
1 l tej
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
citromhéj
ízlés szerint mazsola
cukrozott, darált mák
15-20 dkg margarin
A kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivajazott tepsibe.
Amikor egy sor kifli kész, megszórom a mákkal, lehet rászórni mazsolát is, és rakom a következő sor kiflit. Ha kész a rétegezés, félreteszem.
A pudingot megfőzöm, és még melegen hozzáadom a margarint. Ráöntöm a mákos kiflikre, és beteszem egy kicsit sülni forró sütőbe. Így megdermed a puding és szikkad egy kicsit a kifli.
Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesa tejet felforralom majd lezárom alatta a gázt....az ecetet beleeszek bele...mire kihűl a tejet összekapja az ecet...leszűröm teszek bele búzadarát .. egész tojást...hagyom dagadn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű