10 kifli
1 l tej
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
citromhéj
ízlés szerint mazsola
cukrozott, darált mák
15-20 dkg margarin
A kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivajazott tepsibe.
Amikor egy sor kifli kész, megszórom a mákkal, lehet rászórni mazsolát is, és rakom a következő sor kiflit. Ha kész a rétegezés, félreteszem.
A pudingot megfőzöm, és még melegen hozzáadom a margarint. Ráöntöm a mákos kiflikre, és beteszem egy kicsit sülni forró sütőbe. Így megdermed a puding és szikkad egy kicsit a kifli.
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén só...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lyukat a közepére. 2. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lyukba. 3. Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A túrót áttörjük, hogy ne legyen darabos, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojásokat, vajat, rumot és a felfuttatott él...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Közepes