2o dkg liszt
1 tojás
1 ek víz
az alapanyagokból kemény tésztát gyúrunk
szikkadni hagyjuk 15-2o percet
nagylyukú reszelőn lereszeljük
szárítjuk még 3o percet, majd a fővő leveshez adjuk
http://erdelyireceptek.com/reszelt-teszta/
http://nemzetikonyha.hu/recept/hazi-reszelt-tarhonya-keszitese
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval,...
Elkészítési idő: 145perc Nehézség: KönnyűA húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű