50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 teáskanál só
15 szelet sonka
15 szelet sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk és 40 percen keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd ízlés szerinti darabokra szaggatjuk. Minden darab tészta felébe teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd ráhajtjuk a töltetlen oldalát. A széleit összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban megsütjük. Önmagában is csodás, de kínálhatjuk a szokott módon, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.
A lángos önmagában is finom, de így töltve leírhatatlanul csodás!
A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni, közben a tésztát is kifőzzük. A hagymát megpucoljuk és jó apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd az apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a szeletelt gombát, sózzuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti pide általában jó fűszeres, bárányhúsos töltelékkel készül. De ismert zöldséges vagy sajtos változat és ricottás-spenótos töltelék, aminek a tetején egy tojás ül. A ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű