50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 teáskanál só
15 szelet sonka
15 szelet sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk és 40 percen keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd ízlés szerinti darabokra szaggatjuk. Minden darab tészta felébe teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd ráhajtjuk a töltetlen oldalát. A széleit összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban megsütjük. Önmagában is csodás, de kínálhatjuk a szokott módon, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.
A lángos önmagában is finom, de így töltve leírhatatlanul csodás!
Két nagyobb krumplit megfőztem héjában, amikor megpuhult, kiszedtem, félbevágtam és hagytam úgy kihűlni. Minél több nedvesség távozik ugyanis belőle, annál jobb. 5-6 kisebb céklát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát pirítsuk meg az olajon.Ezután öntsük fel a 6 dl vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet és megpuhul. A debrecenit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű