50 deka liszt
csipet só
3-4 ek cukor
2,5dkg élesztő
3dl tej
zsír
dió
-összegyúr, dagaszt, keleszt
- kinyújt kb 1,5 ujjnyi vastagra
- kiszaggat
- olvasztott zsírba, majd cukros darált dióba márt
- zsírral kikent tálba pakol
- kevés olvasztott zsírral még meglocsol
- picit még keleszt
- előmelegített sütőben kb 185 fokon kb 35 percig süt
A krumplit megfőzzük és krumplinyomót áttörjük. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és a hideg, áttört krumplit. Sima tésztát dagasztunk. 1 ó...
Elkészítési idő: 2 h kb Nehézség: KözepesA KRUMPLIT MEGPUCOLTAM MAJD SÓS VÍZBEN MEGFŐZTEM....LESZŰRTEM ÉS KRUMPLI NYOMÓN ÁTTÖRTEM ÉS HAGYTAM KIHŰLNI......MAJD HOZZÁADTAM AZ 2 DL OLAJAT LISZTET ÉS A TOJÁSOKAT ÉS TÉSZTÁVÁ G...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm. A vöröshagymát finomra vágom és tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd rádobom a csíkokra vágott húst, sózom, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű