Családireceptkönyv.hu

pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pizza

Tészta:
600 g liszt
1 csomag szárított élesztő vagy 20 g friss
330 ml langyos víz
3 evőkanál olaj
2 kk. só
1kk. cukor

A cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt majd a liszthez tesszük amiben elkevertük a sót,és hozzá tesszük az olajat.Hólyagosra dagasztjuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát 4 kis cipóba vágjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Ha ropogósabban szeretnénk akkor búzadarán nyújtsuk ki.

A ketchupba én tettem egy kevés cukrot,oreganót,és fokhagymát,ezt jól elkevertem és a pizzát megkentem vele... lila hagymát,kukoricát,és szeletelt sonkát tettem rá,majd reszelt sajtot és megsütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Sajtos-tarjás tészta
Sajtos-tarjás tészta

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró koc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós, rakott palacsinta
Túrós, rakott palacsinta

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni, míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük. Készítsük el a töltelé...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Spenótos spagetti
Spenótos spagetti

A margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot. Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Smarni
Smarni

A búzadarát összekeverjük a tejjel, a tojássárgákkal, a sóval, a citromhéjjal (ez el is maradhat), a mazsolával (ez is elmaradhat) és a felvert tojásfehérjével. 3-4 órán szobahőmér...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk