Pizza
Tészta:
600 g liszt
1 csomag szárított élesztő vagy 20 g friss
330 ml langyos víz
3 evőkanál olaj
2 kk. só
1kk. cukor
A cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt majd a liszthez tesszük amiben elkevertük a sót,és hozzá tesszük az olajat.Hólyagosra dagasztjuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát 4 kis cipóba vágjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk.
Ha ropogósabban szeretnénk akkor búzadarán nyújtsuk ki.
A ketchupba én tettem egy kevés cukrot,oreganót,és fokhagymát,ezt jól elkevertem és a pizzát megkentem vele... lila hagymát,kukoricát,és szeletelt sonkát tettem rá,majd reszelt sajtot és megsütöttem.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró koc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni, míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük. Készítsük el a töltelé...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA margarinon és az olajon a hagymát , a póréhagymát, és a fokhagymát megpárolom, majd hozzá adom a szeletelt paradicsomot. Az edénybe középre helyezem a tésztát, majd köré halmozo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA búzadarát összekeverjük a tejjel, a tojássárgákkal, a sóval, a citromhéjjal (ez el is maradhat), a mazsolával (ez is elmaradhat) és a felvert tojásfehérjével. 3-4 órán szobahőmér...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes