60 dkg túró
10 dkg búzadara
2 csapott kanál liszt
2 tojás
1 dl tejföl
3 dkg zsir
5 dkg morzsa
Vajon vagy zsíron zsemlemorzsát piritunk
Túró, tojás sárgája , búzadara, liszt, pici só> összedolgozni + felvert tojás fehérje.
Forrásban lévő sós vízben főzzük (kb 5 perc), zsemlemorzsára kiszedjük.
Tejföllel tálaljuk.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt és a reszelt sajtokat, a tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vagdosott kaprot és fűszerezzük. Ráöntjük a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pilla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztát rakd forrásban lévő, bő, sós vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A szószhoz pépesítsd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű