- 25 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg penne tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 6 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kisebb vöröshagyma
- őrölt szerecsendió
- tej
- só, olaj
1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg.
2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket.
3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a tejföl egy részét.
4. A lisztet kevés tejjel keverd csomómentesre, és add a mártáshoz. Reszelj rá ízlésed szerint őrölt szerecsendiót.
5. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött tészta felét simítsd bele.
6. Locsold rá a húsos mártást, majd tedd rá a tészta másik felét is.
7. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.
Törjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...
Elkészítési idő:A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...
Elkészítési idő: 40-percEgy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szo...
Elkészítési idő: 90 perc