300g Keltes élmény gluténmentes paleo lisztkeverék
5tojás
30ml citromlé
80ml víz
A darálthúsos töltelék
kb 50dkg darált hús
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
vaj vagy kacsazsír 2 ek
só, bors
1 bio paradicsompüré (kb 80g)
A hozzávalókat összedolgozzuk, 20 percig hideg helyen pihentetjük! Majd ketté osztjuk, hosszúkás alakúra sodorjuk, a képek alapján, a kiválasztott töltelékkel megtöltjük. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét is hozzáadjuk. Mikor finom, csillogós, krémes állagot kap a darálthúsos alap, akkor jó. Cheddar sajttal, paradicsommal vegyítve megtöltjük a csónakokat.
lovelypaleoinspiration.blog
Mielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a két fajta paradicsomot, majd ízesítjük kri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. Ha felfutott a liszthez öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, sót, kevés olajat és elkezdjük dagasztani. További tej hozzáadás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesCsomómentesre keverni, majd forró serpenyőben kisütni! (elvileg nem kell alá olaj...)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAZ ERJESZTŐANYAG Az élesztő megjelenéséig a kenyér laza bélzetének, kellemes ízének biztosításához az asszonyok maguk állították elő az erjesztő anyagot. Egyszerre fél, esetleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz