fél kg kocka tészta
fél kg túró
1 nagy pohár tejföl
20 dkg húsos szalonna
2 db tojás
só, olaj
A tésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk. A túrót összekeverjük a tejföl felével, 1 tojással, sóval, és beletesszük a szalonna felét, meg a zsírjából is egy kicsit.
Ezt összekeverjük a tésztával és kivajazott jénaiba öntjük.
A maradék tejfölt és tojást összekeverjük egy kicsi sóval és a maradék szalonnával, majd rákenjük a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg kicsit megpirul a teteje.
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olajon fehéredésig pirítjuk. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagyma nyomón és hozzákeverjük. Ízesítjük sóval és borssal. Ha megpuhult h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához felteszem főni a vizet. Közben az olajat felhevítem, és kicsit megpirítom benne az összenyomott fokhagymát. Hozzáadom a gombát, kicsit megpirítom, sózom-borsozom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk, egy kicsit hagyjuk kelni. (Ez a mennyiség 2 gáztepsire való pizzát ad ki.) Majd amint hagytuk kicsit kelni, kinyújtjuk, és ízlésünknek megf...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűElőször a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű