Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapros - túrós lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kk.cukor
5 dkg margarin
1 db tojás
2 dl tej (vagy híg tejfel)



Hozzávalók a tetejére:

2 tojássárgája
1 ek. búzadara
50 dkg túró
3 ek . cukor
2 ek. tejfel
finomra vágott kapor (ízlés szerint)



Kenéshez:

1 tojássárgája
2 ek. tejfel

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy rugalmas tésztává gyúrjuk.
2.A tésztát , lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk , amekkora a tepsink.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tésztát. (De még nem tesszük be sülni).
4. Egy tálba tesszük a túrót és egy villával jól összenyomkodjuk.Utána beletesszük a tojássárgát, a cukrot, a búzadarát, a tejfelt és a kaprot. Jól összekeverjük.
5. A tojásfehérjét felverjük habbá és beledolgozzuk a túrós masszába. Óvatosan összekeverjük.
6. A nyers tésztára rákenjük a masszát és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
7. Mielőtt teljesen megsülne, a tetejét a tejfeles tojássárgájával megkenjük és utána készre sütjük.
8. Ha kihűlt ,szép szeleteket vágunk és már fogyasztható is.

Kapros - túrós lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hortobágyi tarhonya
Hortobágyi tarhonya

1. A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is karikázhatunk bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Kolbászos paradicsomos tészta
Kolbászos paradicsomos tészta

Sós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Pesto Calabrese Tésztával
Pesto Calabrese Tésztával

Megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott kápia paprikát. Amikor már jól összesültek csak akkor tegyük hozzá az egész üveg pestot é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Karolina
Házi Pizza
Házi Pizza

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, étolajjal, a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá keverjük a liszthez. Jól kidagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk