Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kk.cukor
5 dkg margarin
1 db tojás
2 dl tej (vagy híg tejfel)
Hozzávalók a tetejére:
2 tojássárgája
1 ek. búzadara
50 dkg túró
3 ek . cukor
2 ek. tejfel
finomra vágott kapor (ízlés szerint)
Kenéshez:
1 tojássárgája
2 ek. tejfel
1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy rugalmas tésztává gyúrjuk.
2.A tésztát , lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk , amekkora a tepsink.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tésztát. (De még nem tesszük be sülni).
4. Egy tálba tesszük a túrót és egy villával jól összenyomkodjuk.Utána beletesszük a tojássárgát, a cukrot, a búzadarát, a tejfelt és a kaprot. Jól összekeverjük.
5. A tojásfehérjét felverjük habbá és beledolgozzuk a túrós masszába. Óvatosan összekeverjük.
6. A nyers tésztára rákenjük a masszát és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
7. Mielőtt teljesen megsülne, a tetejét a tejfeles tojássárgájával megkenjük és utána készre sütjük.
8. Ha kihűlt ,szép szeleteket vágunk és már fogyasztható is.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a szószt: az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a fokhagymát. Fél perc pirítás után öntsük fel a paradicsommal,...
Elkészítési idő: 25+40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadom a fokhagymát, majd a vízzel elkevert sűrített paradicsomot, sót és a bazsalikomot. Ezután addig fűzzük, mag a paradicsom savanyús...
Elkészítési idő: 12.15 perc Nehézség: KönnyűTegyünk egy nagyobb lábast a tűzhelyre, mehet bele kevés olaj, majd közepes lángon melegítsük, amikor átmelegedett, adjuk hozzá a darált húst. Következhet a finomra vágott hagyma,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű