50 dkg finomliszt,
2,5 dl tejszín,
2,5 dkg élesztő,
1 cs vaníliás cukor,
2 tojás,
6 dkg cukor,
12 dkg vaj,
csipetnyi só,
1 dl tej a kenegetéshez,
1 evőkanál fahéj és nádcukor a szóráshoz
A langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és félretettem 20 percre. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót és a vaníliás cukrot, apróra kockáztam a szoba hőmérsékletű vajat és egy picit meglangyosítottam a tejszínt is. A hozzávalókból egy nagyon rugalmas tésztát dagasztottam és 1 órát meleg helyen kelesztettem.
Mikor a tészta megkelt, 10 részre osztottam, a gombócokat egyesével kisodortam, mintha perecet készítenék, kb 25-30 cm hosszú csíkokat kaptam így. A csíkot kicsit megpaskoltam, majd egy éles kis késsel az egyik hosszú szélét kb fél centiméterenként úgy a csík feléig bevagdaltam. Ezután, mintha csigát tekernék, feltekertem, a végét picit a csiga alá csippentve.
Megkentem tejjel, pihentettem a sütőpapírral borított tepsi 15 percet, majd 190 fokos sütőben pirosra sütöttem. Még forrón újra leke
A zsiradékon megpirítjuk a bacont . A kelkáposztát felszeljük . Amint a bacon megpirul ,hozzáöntjük a felszelt káposztát és együtt pirítjuk tovább. Egészen addig,amíg a káposzta...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. Közben felszeleteljük a tarját, a cukkinit, a fokhagymát apró darabokra vágjuk. Egy nagyobb edénybe az apróra vágott tarját elkezdjük pirítani a fokhagymával...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kolbászból vágjunk vékony karikákat, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre, és ha kihűlt, vágjuk apró darabokra. A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük, sózzuk, majd olajon megpirítjuk. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és elkeverjük egy-két kanál olajjal. Utána hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű