50 dkg finomliszt,
2,5 dl tejszín,
2,5 dkg élesztő,
1 cs vaníliás cukor,
2 tojás,
6 dkg cukor,
12 dkg vaj,
csipetnyi só,
1 dl tej a kenegetéshez,
1 evőkanál fahéj és nádcukor a szóráshoz
A langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és félretettem 20 percre. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót és a vaníliás cukrot, apróra kockáztam a szoba hőmérsékletű vajat és egy picit meglangyosítottam a tejszínt is. A hozzávalókból egy nagyon rugalmas tésztát dagasztottam és 1 órát meleg helyen kelesztettem.
Mikor a tészta megkelt, 10 részre osztottam, a gombócokat egyesével kisodortam, mintha perecet készítenék, kb 25-30 cm hosszú csíkokat kaptam így. A csíkot kicsit megpaskoltam, majd egy éles kis késsel az egyik hosszú szélét kb fél centiméterenként úgy a csík feléig bevagdaltam. Ezután, mintha csigát tekernék, feltekertem, a végét picit a csiga alá csippentve.
Megkentem tejjel, pihentettem a sütőpapírral borított tepsi 15 percet, majd 190 fokos sütőben pirosra sütöttem. Még forrón újra leke
A sót és a cukrot vízben feloldjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a liszt 3/4 részét (kb.: 600 gr) és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Nagyjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Ráönjük a paradicsomot, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sóval, borssal, bazsalikommal és 2 cs. cukorral ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük. A spagettit lobogó sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes