A tészta hozzávalói:
- 250 g durum lisztből készült spagetti
- 50 g margarin
- só ízlés szerint
A szósz hozzávalói:
- 300 g sonka vagy bacon
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 200 g tejföl
- 200 ml tejszín
- 2 tojás
- só (a sóval vigyázzunk, mert már a sonka is sós)
- bors
◾️A tésztának egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk a margarint valamint a sót.
◾️Ha felforrt a víz, mehet bele a spagetti (félbe is törhetitek) és pár perc alatt megfőzzük.
◾️A sonkát az olajon pirítani kezdjük, majd a zúzott fokhagymát hozzáadva tovább pirítjuk alacsony lángon.
◾️A tejszínt, a tejfölt és a tojást a sóval és a borssal simára keverjük, és a sonkához adjuk.
◾️Folyamatosan kevergetve néhány percet forraljuk, hogy besűrűsödjön.
◾️A megfőtt tésztát leszűrjük, lehűtjük és mehet rá a szósz.
◾️Kb. 30 percet hagyjuk állni, hogy a tészta magába szívja a szószt.
💡Tipp: Reszelt sajttal tálaljuk.
A. tojás fehérjét szódabikarbónával kemény habbá vertem.A sárgát a joghurttal,liszttel,fűszerekkel összekevertem.Óvatosan összekevertem a fehérjés krémet a másikkal.Előmelegített s...
Elkészítési idő: 15Krumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever. Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben. Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, j...
Elkészítési idő: