Pizzatészta :
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
Kb. 1.5 dl tej
2 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
pizzafűszer tetszés szerint
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól összegyúrjuk. Min. 30 percig kelesztjük. Miután betöltöttük az általunk választott töltelékkel kelesszük még kb. 15 percig, majd kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük készre.
Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot.(Hagymás, fokhagymás tejfölös alappal, és sonkáva, kukoricávall is finom ) Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk a tészta szélét tojással kenjük be és hajtsuk be a széleit. Sütés előtt kenjük le a töltött pizzáinkat egy egész tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Ebből a receptből 4 db töltött pizza jön ki.
◾️A tésztának egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk a margarint valamint a sót. ◾️Ha felforrt a víz, mehet bele a spagetti (félbe is törhetitek) és pár perc alatt megfőzzük. ◾️A...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFinomra aprítjuk a vöröshagymát és egy olívaolajon a szalonnával párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, a zellerel együtt. A soffritona...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes